joi, 28 noiembrie 2013

Roşia Montană

     Senatul a respins pe data de 19.11.2013 proiectul de lege privind Roşia Montană, în forma transmisă de Guvern, informează Mediafax.
    ​Senatul a adoptat, astfel, cu voturi 119 voturi “pentru”, 3 voturi “împotrivă” şi 6 abţineri, Raportul elaborat de Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană, care este de respingere a proiectului de lege în forma transmisă de Guvern.
       
    Despre Roşia Montană

     La începutul anilor 1990, subsolul din zona Carpaților Occidentali a fost sondat de un satelit rusesc, care căuta situri antice și preistorice. Cu această ocazie, s-a descoperit un imens oraș subteran, întins pe o suprafață de peste două sute de kilometri pătrați, foarte bogat în aur.
          În zona numită Vârtoape din Munții Orăștiei, pe o suprafață de aproximativ patru kilometri pătrați există șaptezeci și cinci de gropi conice, de diferite dimensiuni (unele cu diametre de până la șaptezeci de metri), din care pleacă mai multe tuneluri către munții din apropiere (unul ajungând chiar sub sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, fiind probabil cel prin care armata lui Decebal a plecat din calea romanilor, traversând munții în două zile).
          În zona Vârtoape, aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunică între ele, precum camerele unei locuințe, multe dintre ele comunicând cu platoul de deasupra prin drumuri antice. În această zonă și în imediata apropiere se află vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare făcute din andezit (piatră pe care astăzi o putem tăia doar cu diamantul), construcții cu o vechime mult mai mare decât cele de la Sarmizegetusa, acolo aflându-se centrul mega-orașului pre-dacic.
            Acest oraș subteran se întinde nu numai sub Sarmizegetusa Regia, ci și sub Simeria (locul de origine al sumerienilor), Tărtăria (unde s-a descoperit cea mai veche scriere din lume), Deva (zona din care au plecat arienii în Asia) și Roșia Montană. În Pergamentul Secret, Radu Cinamar vorbea despre un tunel foarte lung sub munții Orăștiei, la capătul căruia s-ar afla o cameră imensă din aur pur, în care s-au descoperit o lumină albastră stranie și șapte scaune capabile să susțină umanoizi de aproape trei metri înălțime.
         Referiri la acest oraș subteran se întâlnesc și în poveștile grecilor antici, care spun că în ținutul arimilor (adică în aceeași zonă) locuia în vremurile de demult gigantul Typhon, bine ascuns sub pământ, închis acolo de către Zeus. 
          S-a descoperit și că nu doar sub Munții Apuseni, ci sub întregul lanț Carpatic de pe teritoriul țării noastre, există o rețea întreagă de tuneluri, despre care legendele dacice susțin că au fost construite de zeul Zamolxis pentru a proteja ținutul și poporul dac. Iar Roșia Montană se pare că reprezintă intrarea principală în acest oraș subteran al zeilor.
             În luna februarie a anului 2012, o echipă româno-canadiană de geologi urmărea rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană. Atunci, echipa a făcut aparent din întâmplare o descoperire colosală, ce ar putea modifica istoria omenirii dacă s-ar face publică.
           Geologii români și canadieni au descoperit la baza galeriei cavernecapătul dreptunghiular al unei lespezi aurii, care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, rezultatele de laborator au arătat că era vorba despre o piatră compozită, obţinută după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale, compusă din 15% praf de granit, 30% wolfram și 55% pulbere de aur de 50 de karate.
  
Sursa: http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com
                 

joi, 21 noiembrie 2013

Black Friday

                                                    Vinerea Neagră


   Salutare! Văzând la televizor atâtea reclame cu Black Friday(Vinerea Neagră) m-am hotărât să postez acesastă pagina pentru cei care vor să afle mai multe. Aceste informaţii le-am luat de pe Wikipedia.ro, pentru că nu aveam nici eu de unde să ştiu ce înseamnă exact această zi a reducerilor.
      
     Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari.
    

        În România

   Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi prețuri (doar de 1 zi) și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii.

    

miercuri, 20 noiembrie 2013

Colegiul Economic "Dionisie Pop Marţian" Alba Iulia

                                                     Reclama Şcolii

        Directorul Colegiului unde studiez eu, Anca Dan, a venit cu o idee: "Şcoala are nevoie de o reclamă". Normal, clasa în care sunt eu este cea mai potrivită pentru îndeplinirea acestei sarcini. 
        Pot să zic că toţi am depus un efort care a meritat în cele din urmă.
           Mai jos puteți viziona rezultatul muncii noastre și puteţi afla mai multe informaţii despre colegiu pe http://ecoonlineab.wordpress.com/ . Sper că o să vă placă.

     

  P.S. : Pentru cei care vor să mă cunoască mai bine, eu sunt al patrulea care apare in videoclip. 

      Vizionare placută!

marți, 19 noiembrie 2013

Introducţie


       INTRODUCȚIE

 Salutare! 
     În primul rând ţin sa mă prezint. Mă numesc Andrei, însă tovarăşii îmi spun Cantoru. Nu mă întrebaţi încă de ce.
       În al doilea rănd vreau să vă anunţ că sunt un începator, sunt chiar mai puţin de un începător pentru că acesta este primul meu blog.
     Sper ca prezenţa mea în mediu acesta al blogurilor să fie plăcută, o sa vedem pe parcurs.