joi, 21 noiembrie 2013

Black Friday

                                                    Vinerea Neagră


   Salutare! Văzând la televizor atâtea reclame cu Black Friday(Vinerea Neagră) m-am hotărât să postez acesastă pagina pentru cei care vor să afle mai multe. Aceste informaţii le-am luat de pe Wikipedia.ro, pentru că nu aveam nici eu de unde să ştiu ce înseamnă exact această zi a reducerilor.
      
     Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari.
    

        În România

   Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi prețuri (doar de 1 zi) și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii.

    

Un comentariu:

  1. Din pacate in Romania nu tine doar 1 zi ci un week-end sau chiar o saptamana ... iar preturile sunt reduse dupa ce sunt scumpite cu o saptamana inainte :)) dar ii bine si asa rau cum ii
    p.s: interesant articol ;)

    RăspundețiȘtergere